Casa verde

Trenul alerga, printre dealurile cu paduri seculare de un colorit cald, ca intr-un tablou de Grigorescu. Cand am ajuns in oraselul in care locuia mama mea, era dupa apusul soarelui. Am parcurs drumul destul de repede si am ajuns la casa mamei. Mama a fost foarte bucuroasa sa ma vada.

A doua zi dimineata, dupa ce m-am trezit, m-am asezat cu obrazul lipit de fereastra dormitorului, pentru a privi cum vantul adie usor si frunzele incep sa cada una cate una. Era toamna, iar mirosul de gutui coapte imi gadila narile. Mama facea cea mai buna dulceata. Casa parinteasca era toata imbracata in iedera. Toti o cunosteau de Casa verde. Crizantemele din gradina, isi inaltau capetele trufase ca niste printese din alte timpuri. La un moment dat, mama a venit la usa si a batut incetisor.

– Esti treaza, draga mea?

– Da mama, i-am raspus eu.

– Am pregatit, ceva sa mananci. Vii? m-a intrebat ea.

– Desigur, mama. Vin imediat!

Si am plecat impreuna la masa. Am stat de vorba mult, am vorbit de una, de alta. In cele din urma, mama mi-a zis ca, de ceva vreme, se confrunta cu niste probleme. In bucatarie, la baie, i-au aparut niste gandaci care circula peste tot.

-Am fost la farmacie, am cumparat un spray si sunt mai agili, aspus mama.

-Mama, stai linistita! Si la mine acasa am avut ceva probleme si am apelat la o echipa de specialisti. Compania DDD este o firma dezinsectie si este una dintre cele mai bune din tara.

-Si pretul?

-Pe siteu-l lor, sunt afisate tarife dezinsectie si, te rog sa ma crezi, ca este foarte avantajos.

-Atunci, telefoneza-le!

Ii sun, iar vocea, de la celalalt capat, imi raspunde cu amabilitate. Le explic despre ce este vorba si stabilim o intalnire la mama acasa. Specialistul companiei se prezinta la ora stabilita, examineza locuinta cu profesionalism, atent la detalii si ne spune care sunt solutiile optime pentru rezolvarea problemei, intocmind un raport. Plecam de acasa si-i lasam sa-si termine treaba. Ne intoarcem a doua zi si vedem ca si-au facu treaba foarte bine. Mama este foarte multumita ca, acum, are casa fara gandaci si curata.

Pentru rezultatele rapide oferite, cat si pentru solutiile propuse, mama a recomandat Compania DDD si altor cunostinte, care se confrunta cu aceleasi probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *